Επιτέλους στις 29 Αυγούστου θα κυκλοφορήσει στις ελληνικές αίθουσες η ταινία Θανάσιμα Εργαλεία – Η Πόλη των Οστών, βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο.

Πολλές φωτογραφίες από τα γυρίσματα και stills από την ταινία και το τρέιλερ μπορείτε να δείτε και στο πολύ ενδιαφέρον tumblr της συγγραφέως: http://cassandraclare.tumblr.com/

αλλά και στην ιστοσελίδα της: http://www.cassandraclare.com/ όπου υπάρχουν στοιχεία και για τις άλλες σειρές, τα βιβλία και τον κόσμο των Κυνηγών των Σκιών.

Το βιβλίο κυκλοφορεί από 30/7 με κινηματογραφικό εξώφυλλο (tie-in edition):
MI-CityofBones_TieIn-cover

Δεν μπορώ να πω ότι είμαι team Jamie (Bower) για τον Τζέις αλλά όλοι λένε ότι “he grows on you”. Ίσως να με πείσει στην ταινία! Πάντως είναι ένα απο τα πολύ ωραία βιβλία του είδους του, γεμάτο ζωηρές εικόνες από το αγαπημένο της Μανχάταν , φαντασία, λογοτεχνία, μαγεία, προδοσία, έντονα συναισθήματα και πάθος, χιούμορ και φυσικά δράση!

Απ’ την άλλη, βρίσκω τη Λίλι Κόλινς πολύ γλυκιά σαν Κλέρι -και όσο εκνευριστική γίνεται και η Κλέρι ώρες ώρες στο βιβλίο!

City of Bones 2

Η Κλερ έχει καταφέρει να δημιουργήσει μερικούς από τους πιο quirky χαρακτήρες της σύγχρονης λογοτεχνίας του φανταστικού, ήρωες για τους οποίους νοιάζεσαι, συμπαθείς ή αντιπαθείς και σίγουρα θέλεις να παρακολουθήσεις και σε άλλες περιπέτειες. Ευτυχώς η σειρά έχει άλλα 5 βιβλία και μία πρίκουελ σειρά, τις Δαιμονικές Μηχανές αλλά και τα Σκοτεινά Αντικείμενα με κυνηγούς δαιμόνων και τα Bane Chronicles που παρακολουθούν τις περιπέτειες ενός από τους πιο ενδιαφέροντες χαρακτήρες των βιβλίων: του Μέγα Μάγου του Μπρούκλιν, Μάγκνους Μπέιν.

Τα βιβλία της Κλερ έχουν πουλήσει εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως και είναι χαρακτηριστικό ότι ενώ και η ίδια ξεκίνησε να γράφει fan fiction για τα Lord of the Rings και Harry Potter, πλέον οι φανατικοί αναγνώστες της έχουν αρχίσει να γράφουν fan fiction για τις δικές της σειρές!

Η σειρά όπως και όλα τα βιβλία της Κλερ κυκλοφορούν στα ελληνικά από τις εκδόσεις Πλατύπους.

Μια συνέντευξη-παρουσίαση της Κασσάνδρα Κλερ από την Αναστασία Καμβύση μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

images (22)

Το έχετε διαβάσει; Περιμένω να το δείτε και να ακούσω σχόλια για το βιβλίο, την ταινία και… τη μετάφραση 🙂